Modern formájú cserépkályha

Különleges, egyedi formájú "vitálkályha" egy meleg családi fészek központja már a második téli időszakban. Baráti körben is nagy csodálatnak örvend mind a kinézetével, mind a meleg sugaraival.

modern formájú cserépkályha

A szokásos precízséggel és gondossággal épült:

korszerű cserépkályha építés

"Köszönjük szépen!"

"Szeretnénk megköszönni ezt a gyönyörű cserépkályhát, amivel megajándékozott minket!
Nagyon jó ötlet volt lecserélni a kandallónkat, össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Nagyon jó meleget ad ezekben a hideg időben, és sokkal kevesebb fa szükséges az üzemeltetéséhez. Kevesebb fával melegebbet ad, mint a régi kandallónk adott, mert ott sokkal több fa volt szükséges az állandó tűz fenntartásához. Van hogy begyújtunk és mikor másnap délután hazajövünk még mindig érezhető a meleg. Igazából csak pozitív véleményem, vagyis véleményünk van, mindenkinek nagyon tetszik és csak ajánlani tudom, és ajánlom is. A lakás egészen megváltozott tőle. Köszönöm szépen mégegyszer az egész családom nevében.
 -T.I. -"

cserépkályha

modern cserépkályha

Vakolt tömegkályha

Egy budai házat díszíti és fűti ez az íves vakolt téglakályha. Minden korszerű kellék beépítve: légöblítéses inox kályhaajtó, fűtött ülőpadka, dupla ragasztott falazat, a kéményhez illesztett, méretezett belső járatrendszer, külső égési levegő ellátás.

modern vakolt tömegkályha

Komoly kihívás volt megépíteni a nyári kánikulában.

tömegkályha építő

Organikus-ház cserépkályhája

"Az organikus építészet, amely holisztikus szemlélettel (a műszaki szempontokon túl történeti, szociális, geográfiai, néprajzi stb. feltételeket mérlegelve) fordul a megoldandó feladathoz, a szociális és természeti környezetnek a kor igényei szerinti jobbítását, gyógyítását célozza....az alkotást létrehozó akarat képes mindenfajta formai előzmény nélkül, a belső megismerésre támaszkodva térrendszereket, szerkezeteket és azokkal teljes egységet képező részletformákat létrehozni."  - Gerle János -

Egy ilyen felfogásban épült családiház nappalijában készítettem az alább látható korszerű, duplafalú cserépkályhát.

Talán itt látszik legjobban, hogy egy-egy "vitálkályha" megtervezésekor hogyan próbálok alkalmazkodni a megrendelő-használó igényeihez, szemléletmódjához, az egészséges "gyógyító" környezet létrehozásához.

 (A fotók az építés során készültek, remélem, hogy lesz alkalmam lecserélni azokat jobb minőségű felvételekre.)

organikus cserépkályha forma


Színe: jázmin, stílusa: elegáns

"Kedves Gulyás Úr!
Nagyon meg vagyunk elégedve a kályhával. Azon kívül, hogy gyönyörű, kiválóan működik és remekül tartja a hőt, szinte sajnáljuk, hogy meleg az idő és nemigen tudunk befűteni!
Általában vegyesen használjuk a fát a biofabrikettel, "megágyazok" 4 téglával, és arra teszem a fahasábokat, ill. a gyújtóst.
Hogy a fa biztosan száraz legyen (bár nagyon jó helyen van a farakás, tető alatt, de süti a nap és átjárja a levegő), a következő adag néhány hasábot a kályha tetején tartjuk, így amikor sorra kerül, már tökéletes!
Küldök néhány képet a kész kályháról, bár telefonnal készültek, így nem tökéletesek...
További jó munkát és jó egészséget kívánok.
Üdvözlettel:
B. Brigitta"

fehér cserépkályha

Kályhászöld máz - modern forma

A hagyományos kályhászöld máz alkalmazásával egy modern formájú, két helyiséget fűtő modern cserép-tömegkályha jött létre, látványajtóval, külső égési levegő bevezetéssel.

kétoldalas cserépkályha hagyományos kályhászöld mázzal


A kályha hátulja:

Látványos körkályha

Hegyvidéki nyaralóban építettem ezt a kör-cserépkályhát íves látványajtóval.
Vigyázat, ez nem hőlégkandalló! Ez egy füstjáratos, hőtárolós cserépkályha.

modern körkályha cserépkályha

Próbafűtés - gyönyörű lángok
ives cserépkályha látványajtó

 Panoráma a kályhapadkáról: